Ministrul Educației anunță ce se întâmplă cu elevii care nu au acces la internet / Măsurile luate pentru trecerea totală la învățământul online

Ministrul Educației anunță ce se întâmplă cu elevii care nu au acces la internet / Măsurile luate pentru trecerea totală la învățământul online
Ministrul Educației anunță ce se întâmplă cu elevii care nu au acces la internet / Măsurile luate pentru trecerea totală la învățământul online / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 07/11/2020, 15:32

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii care nu au acces la internet vor primi acasă materialele didactice pe care trebuie să le trimită profesorii. Măsură este una dintr-un nou set de implementări care vor avea loc la nivelul instituțiilor de învățământ în contextul în care școala se va face doar în regim online în întrega țară începând de luni, 9 noiembrie.

Printre măsurile anunțate de Monica Anise se regăsesc: eliminarea tezelor, organizarea unor webinarii pentru profesori și posibilitatea primirii acasă a materialelor didactice de către copiii care nu au acces la internet.

Ce se întâmplă cu elevii care nu au acces la internet

Ministrul Educației a anunțat printr-o postare pe pagina oficială de Facebook faptul că Guvernul României a decis ca de luni elevii să continue învățământul în mediul online.

„Mulți contestatari ai acestor măsuri vorbesc despre rata scăzută a infectărilor în școală, venind cu exemplul altor țări din Europa, unde învățământul continuă în varianta clasică. Această abordare este una extrem de periculoasă, pentru că prezintă incomplet realitatea! Potrivit specialiștilor, mare parte dintre copii sunt potențiali transmițători asimptomatici ai virusului. Prin urmare, cifrele referitoare la rata infectării în rândul elevilor nu prezintă o imagine elocventă a situației”, susține Monica Anisie.

De asemenea, acesta a prezentat un set de măsuri care au fost adoptate pentru facilitarea învățării în mediul online.

Măsuri pentru implementarea învățământului în mediul online

„1. Toți profesorii care au nevoie de îndrumare pentru învățarea online vor beneficia, începând de marți, de webinarii, pentru fiecare materie, coordonate de experți din minister.
2. Primele peste 64 de mii de tablete au ajuns deja la elevii din mai multe județe. Săptămâna viitoare vor fi livrate restul de până la 82.000. Atât ministerul, cât și operatorii care au câștigat licitațiile organizate de ONAC fac toate eforturile ca toate cele 250.000 de tablete să ajungă la copii până în decembrie. Situația la nivel mondial este una extrem de nefericită. Nevoia este mare peste tot în lume. Vă asigur că facem toate eforturile!
3. Copiii care nu au acces la Internet vor primi acasă, de la profesori, materiale didactice pentru a asigura continuitatea învățării. Avem exemple de bune practici excepționale în fiecare județ, de la cadre didactice dedicate, pe care le voi face publice, începând cu săptămâna viitoare, pentru că merită să devină exemplu. #sepoate
4. Tezele nu se mai susțin în acest an școlar, ele fiind înlocuite cu evaluări sumative.
5. Fac un apel către toți inspectorii să verifice realizarea orelor online conform orarului și programei și îi rog pe directorii de unități de învățământ să acționeze în consecință în cazul în care un cadru didactic refuză să își țină orele. La Vrancea și Dâmbovița s-au luat deja astfel de măsuri. Îi rog și pe părinți să semnaleze școlii dacă observă astfel de situații.
6. Toate resursele pentru adaptarea la învățarea online, pentru fiecare materie, sunt postate pe http://educatiacontinua.edu.ro . Aici, cadrele didactice beneficiază de informații și tutoriale privind organizarea procesului de predare-evaluare în mediul online și nu numai (tutoriale video-resurse web pentru predare și testare etc).
7. De săptămâna viitoare, vom organiza, la nivel de județ, un telverde pentru profesori, elevi și părinți, unde vor fi răspunsuri și soluții la probleme punctuale.”, mai anunță ministrul Educației.

În finalul postării, Monica Anisie îi îndeamnă pe cetățeni la respectarea măsurile impuse de autorități cu scopul salvării celor apropiați.

„Știu că nu sunt vremuri ușoare. Și înțeleg nemulțumirea fiecăruia. Sunt și eu părinte și cadru didactic, dar sunt și cetățean al acestei țări și am obligația, ca noi toți, de altfel, să dau dovadă de solidaritate! Sistemul medical are nevoie de noi! Vrem să ne putem salva apropiații, iar pentru asta trebuie să limităm din nou, pentru o perioadă, deplasările și expunerea. Nu putem trece peste asta decât #împreună!”, conchide Monica Anisie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Experiența CIUDATĂ a unui bărbat care a fost mort timp de 45 de minute. Ce...
Vremea 23 iulie - 19 august 2024. De joi, temperaturile scad în toată ţara. Val...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are...
Terorism ecologist. În loc să împuște urșii agresivi, vor să-i trimită în România
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Ce rol joacă statul român în afacerile lui Gabi Bădălău? Cum a reușit să aibă...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Un telescop spațial care a costat mai bine de 800 de milioane de dolari a...